MUTLAKA ALMANIZ GEREKEN SERTİFİKALAR


190
1 share, 190 points

MUTLAKA ALMANIZ GEREKEN SERTİFİKALAR

2023 yılı bitti ve 2024 yılında alacağınız sertifikalar kariyerinize yön verebilir. Birçok iş ilanını inceledik, şirketlerin çeşitli sektörlerde en çok aradığı sertifikaları sizler için derledik. Alacağınız sertifikaların ulusal ve uluslararası tanınırlığının olması da çok önemli. İşi öğrenmek için temel bir giriş eğitimi alsanız bile yeterliliğinizi kanıtlamak için akredite kurumların sertifikasını almanız faydalı olacaktır.

Yabancı Dil

Firmaların en çok aradığı yeterliliklerin başında yabancı dil gelmektedir. Özellikle İngilizce her ilanda öne çıkan şartlardan biri olmaktadır. Adaylar özgeçmişlerinde yabancı dil seviyesini orta veya iyi olarak seçmelerine rağmen şirketler bu konuda yeterlilik belgesi istemektedir. Yabancı dil bilginizi IELTS-TOEFL-GOETHE-DELF-DAF gibi sınavlarla ölçmediğiniz sürece firmalar seviyenizi temel olarak kabul edecektir. 2024 yılında mutlaka yabancı dil sınavına girin ve bu konuda yeterlilik sertifikanızı alın.

Microsoft Office

Özgeçmişinde herkesin çok iyi bildiğini iddia ettiği ama pratikte en çok bilinmeyene sahip konulardan biri de Office programları! Word, Excel, Powerpoint gibi programları mutlaka kullanıyorsunuzdur ama hangi seviyede? Yenilikçi sunumlar yaparak, etkileyici word belgeleri hazırlayarak, Excel’de makro formüller üzerine çalışabiliyor musunuz? Şirketler özellikle Excel konusunda bilgili personeller arıyor çünkü Excel programında yapabileceklerinizin sınırı yok.

Proje Yönetimi

Proje Yönetimi, iş dünyasında her geçen gün daha önemli hale geliyor. PMP sertifikası, projeleri etkili bir şekilde yönetme becerilerinizi kanıtlamanın yanı sıra şirketlere güvenilirliğinizi de artırabilir.

Proje yönetimi alanındaki kariyerler, özellikle Proje Yönetiminde Sertifikalı Ortak (CAPM) ve Proje Yönetimi Uzmanı (PMP) sertifikalarına sahip olanlar için yüksek talep görmeye devam ediyor.

Ortak düzey CAPM, şirket projelerini yönetme konusunda daha az deneyimi olan ancak yine de alan hakkında sağlam bir anlayışa sahip olanlar için idealdir. PMP sertifikası daha yüksek düzeyde deneyime sahip profesyoneller için tasarlanmıştır.

İş analisti sertifikaları

İş analistleri verimliliği, üretkenliği ve karlılığı artırmak amacıyla süreçleri, ürünleri, hizmetleri ve sistemleri analiz etmek için şirketlerle birlikte çalışır. Karar vericilerin şirketlerini ileriye taşımasına yardımcı olmak için genellikle veri ve bilgi teknolojisi (BT) kaynaklarını kullanırlar.

Çeşitli iş analisti sertifikaları mevcut olsa da, bu alandaki profesyonellerin popüler tercihleri Sertifikalı İş Analizi Uzmanı (CBAP) veya IIBA Çevik Analiz Sertifikasyonu (IIBA-AAC) olmuştur. IIBA-AAC, bir iş analistinin değişen ortamlara uyum sağlama ve bu ortamlara uyum sağlama yeteneğini belirleyen bağımsız bir sertifikadır.

SAP – ERP

SAP yazılımı, veri yönetimini merkezileştirerek tek bir doğru görünümle birden fazla işletme işlevi sağlar. Bu, şirketlerin, farklı departmanlardaki çalışanlara işletme genelinde gerçek zamanlı öngörülere kolay erişim sağlayarak karmaşık iş süreçlerini daha iyi yönetmesine yardımcı olur. Sonuç olarak, işletmeler iş akışlarını hızlandırabilir, operasyonel verimliliği artırabilir, verimliliği artırabilir, müşteri deneyimlerini geliştirebilir ve sonuçta kârları artırabilir.

ERP, “kurumsal kaynak planlaması” anlamına gelir. ERP yazılımı; tedarik, üretim, malzeme yönetimi, satış, pazarlama, finans ve insan kaynakları (HR) gibi tüm temel iş alanlarına yönelik programlar içerir.

SAP, iş çözümleri için standart yazılım geliştiren ilk şirketlerden biriydi ve sektörde lider ERP çözümleri sunmaya devam ediyor.

Dijital Pazarlama

Geleneksel pazarlama hala güçlü olsa da Dijital Pazarlama, dijital ve veriye dayalı devrim nedeniyle en çok aranan iş olarak zirveye yükseldi. Dijital Pazarlama profesyonelleri için önemli bir kapsam vardır. Bir dijital pazarlama iş profilinde genellikle aşağıdaki beceriler gereklidir:

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
Sosyal Medya Pazarlaması (SMM)
Arama Motoru Pazarlaması (SEM)
E-posta Pazarlama ve E-posta Tasarımı
Görüntülü Reklamcılık ve Banner Reklamcılığı

CISSP – Sertifikalı Bilgi Sistemleri Güvenlik Uzmanı

Güvenlik alanında en değerli BT sertifikalarından biridir. Siber güvenlik farkındalığı arttıkça CISSP sertifikalı profesyonellere olan talep de artıyor. Bu kursta sertifika alan kişiler yılda 73.135 ila 165.291 ABD Doları arasında kazanç elde etmektedir.

Bir siber güvenlik eğitim kampına kaydolmak, CISSP (Sertifikalı Bilgi Sistemleri Güvenlik Uzmanı) gibi imrenilen sertifikalara ulaşmanın yolunu açabilir. Bu kapsamlı program, risk yönetiminden kriptografiye kadar çok çeşitli güvenlik alanlarını kapsamakta ve katılımcıların bilgi güvenliği ilkeleri konusunda derinlemesine bir anlayış kazanmalarını sağlamaktadır.

Kendinizi geliştirme yolunda bu bilgilerin size ışık tutacağına inandık ve yazdık, şimdiden bol şans diliyoruz!!!

MUTLAKA ALMANIZ GEREKEN SERTİFİKALAR

Yurtdışında Uygun Fiyatlı İnternet Uygulaması için tıklayınız ( 3 Dolar İndirim Çeki İçerir )

İnstagram grubumuza üye olmak ve anlık bildirim almak için tıklayınız

İnstagram Hesabımızı Takip Etmek Projelerden Haberdar Olmak İçin Tıklayınız

Erasmus+ Projeleri İçin Tıklayınız


Like it? Share with your friends!

190
1 share, 190 points

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Berfin Toktaş

Berfin Toktaş

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir