KANADA VİZESİ NASIL ALINIR?


181
181 points

KANADA VİZESİ NASIL ALINIR?

KANADA VİZESİ NASIL ALINIR?

Kanada, yaşamak için dünyanın en iyi ülkeleri arasında ilk sıralarında yer almaktadır. Yüksek refah seviyesi, eğitim kalitesi, son yıllarda izlediği iyimser nitelikli göçmen politikaları ve hem dil okulları hem de akademik anlamda çok geniş bir yelpazeye sahip olmasıyla, öğrenciler tarafından çok fazla tercih edilen bir lokasyondur. Bu kadar yüksek standartlı bir ülke için de vize almak, o kadar kolay değildir.

Biz de sizler için akıllardaki soru işaretlerini kaldıracak bir yazı hazırladık. Hazırsanız başlayalım..

Kanada vizesi alabilmek için neler gerekiyor? Öncelikle Kanada diğer ülkeler ile kıyaslandığında en zor vize veren ülkelerdendir. Bunun nedeni ülkenin yaşam standardının yüksek oluşu ve iş imkanlarının fazla olmasıyla, zamanında ve halen Kanada’ya çok fazla göçmen profilin gidip oraya yerleşmesinden kaynaklıdır. O yüzden Kanada’ya turistik veya eğitim amaçlı vize başvurusu yaparken Türkiye’ye döneceğinizi garantilemeniz gerekmektedir.

Eğer öğrenci veya yeni mezunsanız; Kanada’daki eğitiminizden sonra Türkiye’ye dönüp üniversiteye devam edeceğinize, dönünce yüksek lisans yapacağınıza, yeni bir işe başlayacağınıza ve bunun gibi dönüşünüzü garanti edecek belgelere ihtiyacınız vardır. Eğer ücretli çalışansanız işten izin yazısı alabilir veya Kanada’dan dönünce yeni işe girecekseniz onu ispatlayacak belgeler sunabilirsiniz.

Vizeyi alabilmek için bankada ne kadar paranız olmalı? Kanada vizesine başvurularda en önemli detay bütçenizdir. Vize başvurularında Kanada’daki masraflarınızı karşılayacağına dair kendinizi sponsor gösterebilir veya birinci dereceden aile yakınlarınız size sponsor olabilir. Kanada konsolosluğu şirket sponsorluğunu da kabul etmektedir ama bu durumda şirketin profili de çok önemlidir.

Kanada konsolosluğu başvurularda, kendi hesabınızda veya size sponsor olacak kişinin hesabında iyi bir birikim görmek ister. Bunun hesabı şuna göre yapılır; diyelim ki siz bir dil okuluna veya akademik bir program için Kanada’ya eğitime gideceksiniz, buna göre banka hesabınızda eğitim ücretlerinin tamamı, kalacağınız ay kadar harcayacağınız harçlık, konaklama, diğer masraflar ve gidiş-dönüş uçak bileti ücretlerinin toplam tutarı banka hesabınızda olmalıdır. Bu paraların nereden geldiği de açıklanabilir olmalıdır.

Örneğin; 6 aylık bir dil okulu eğitimine gideceksiniz;

6 aylık eğitim ücretiniz + yaşam ve konaklama ücreti + uçak bileti = 15.000 CAD ortalama olarak banka hesabınızda bulunması ve bu paranın da banka hesabınızda minimum 6 aydır duruyor olması gerekmektedir.

Öğrenci vizesine yasal çalışma izni veriliyor mu? Kanada’da dil eğitimine giden öğrencilerin yasal olarak çalışma izni yoktur. Dil eğitimi haricinde eğer co-op dediğimiz eğitim ve stajın birleştirildiği bir programa giderseniz, program türüne göre ücretli veya ücretsiz çalışma izniniz olacaktır.

Diploma programlarına, lisans veya yüksek lisans programlarına giden öğrencilerin çalışma izinleri ise şu koşullara bağlıdır; Eğitimlerinin ilk 6 ayını düzenli olarak programlarına devam ederek tamamlamış olmaları şarttır. Kampüs içi ve kampüs dışı çalışma izinleri olabilir. Eğer kampüs dışı çalışma izinleri varsa mutlaka çalışma izni de başvuru yapmaları gerekir. Çalışma izni haftada 20 saattir, tatil dönemlerinde ise tam zamanlı olmaktadır.

Dil eğitiminden sonra akademik eğitim programlarına geçiş yapılır mı? Kanada’da dil eğitimi aldıktan sonra akademik veya mesleki programlara başvuru yapabilirsiniz. Sertifika, Co-op’lu diploma programları, kolej veya üniversite bünyesinde lisans, yüksek lisans programları başvuru yapabilecekleriniz arasındadır. Sertifika ile Co-op Diploma programları daha ekonomik ve mesleki odaklı olduklarından oldukça fazla tercih edilmektedir.

Şimdiden bol şans diliyoruz!!!

KANADA VİZESİ NASIL ALINIR?

Yurtdışında Uygun Fiyatlı İnternet Uygulaması için tıklayınız ( 3 Dolar İndirim Çeki İçerir )

İnstagram grubumuza üye olmak ve anlık bildirim almak için tıklayınız

İnstagram Hesabımızı Takip Etmek Projelerden Haberdar Olmak İçin Tıklayınız

Erasmus+ Projeleri İçin Tıklayınız


Like it? Share with your friends!

181
181 points

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Berfin Toktaş

Berfin Toktaş

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir