Yurtdışı Ücretli Staj Nasıl Bulunur ? Erasmus Staj Programı nedir ? Erasmus Stajına kimler katılabilir ? Staj yapılacak şirket nasıl bulunur ? Staj kapsamında para kazanır mıyım ? Nasıl Başvurulur ?
Erasmus Staj Programı nedir ?
Başlıklar
Erasmus Staj Programı, Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir programdır. “Erasmus” terimi, programın başlangıcında sadece yükseköğretim öğrencileri için tasarlanmış olan Erasmus Değişim Programı’na dayanır. Ancak zaman içinde, Erasmus+ adını alan genişletilmiş bir program haline geldi ve şu anda gençlik, eğitim, staj ve spor alanlarında bir dizi farklı faaliyeti içermektedir.
Erasmus Staj Programı (Erasmus Internship) ise öğrencilere veya yeni mezunlara, Avrupa’daki bir işyerinde staj yapma fırsatı sunan bir alt kategoridir. Bu staj programı, genç profesyonellerin uluslararası deneyim kazanmalarına, farklı kültürleri tanımalarına ve mesleki becerilerini geliştirmelerine olanak tanır.
Erasmus Staj Programı kapsamında staj yapmak isteyen öğrenciler veya genç profesyoneller, kendi ülkelerindeki Erasmus+ Ulusal Ajansı veya ilgili kurumlar aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Bu program, katılımcılara seyahat ve yaşam giderleri için bir destek sağlar ve staj süresince edindikleri deneyimlerin yanı sıra kültürel etkileşim ve dil becerilerini artırma fırsatı sunar.
Erasmus Staj Programı, öğrencilere ve genç profesyonellere küresel bir bakış açısı kazanma ve kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunma şansı veren bir uluslararası deneyim sunmaktadır.
Erasmus Stajına kimler katılabilir ?
Erasmus+ programı kapsamındaki 33 ülkede ve Horizon 2020 Programına Ortak Ülkelerinde bulunan bir üniversiteye kayıtlı tüm öğrenciler katılabilir.
Nasıl Başvurulur ?
Üniversitenizin internet sitesine göz atın ve Erasmus+ stajyerlik fırsatlarını arayın. Alternatif olarak; üniversitenizdeki kariyer merkezi veya uluslararası ilişkiler dairesi ile
iletişime geçerek, Digital Opportunity Traineeships1 başvuru koşulları ve kabul prosedürleri hakkındaki sorularınızı yöneltebilirsiniz.
Staj yapılacak şirket nasıl bulunur ?
Stajyerlik teklifleri Drop’pin@EURES veya
ErasmusIntern platformlarında “Digital
Opportunity Traineeships” etiketi ile
yayınlanmaktadır. Internet siteleri üzerinden
şirketlerle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. ü
Staj yapılacak şirketlere ulaşmak için tıklayınız
Staj kapsamında para kazanır mıyım ?
Elbette ki sizden ücretsiz çalışmanızı beklemiyoruz!
Erasmus+ stajyerleri aylık ortalama 500 avro ödeme alırlar; ancak kesin
ücret miktarı, öğrenciyi gönderen ve kabul eden ülkelere göre değişir.
Şirketler, bu miktarı yükseltmeyi de tercih edebilir; bu nedenle ücret
konusunu şirketle konuşmaktan çekinmeyin.
İngilizce seviyesi çok önemli mi ?
Yurt dışında staj yapabilmek için gereken İngilizce seviyesi, genellikle başvurulan firma veya programın taleplerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak genel bir perspektiften bakıldığında, sektörlerdeki çoğu staj pozisyonunda insan etkileşimi ön planda olduğundan, İngilizce seviyesinin yüksek olması tercih edilir. Özellikle Upper Intermediate veya Advanced gibi seviyelerde İngilizce bilgisi beklenir.
Yurt dışı staj programlarının çoğunda, adaylardan en az Intermediate seviyede İngilizce bilgisine sahip olmaları istenir. Bu seviye, temel iletişim becerilerini anlamak ve kullanmak için yeterli bir düzeyi temsil eder.
Staj başvuruları için belirli bir zaman dilimi olmamakla birlikte, genelde adayların başvurularını tamamlamaları için uygun bir süre vardır. Bu süreç, adayın kendi kariyer planlaması ve hazırlığına bağlı olarak değişebilir. Ancak başvuruların tamamlanması, gerekli belgelerin hazırlanması ve prosedürlerin tamamlanabilmesi için genellikle 5-6 ay öncesinden başlanması önerilir. Bu, adayların başvurularını daha etkili bir şekilde hazırlamalarına ve gereken süreçleri vaktinde tamamlamalarına yardımcı olur.
Yurtdışı Ücretli Staj Nasıl Bulunur ?
Yurtdışında Uygun Fiyatlı İnternet Uygulaması için tıklayınız ( 3 Dolar İndirim Çeki İçerir )
İnstagram grubumuza üye olmak ve anlık bildirim almak için tıklayınız
İnstagram Hesabımızı Takip Etmek Projelerden Haberdar Olmak İçin Tıklayınız
Erasmus+ Projeleri İçin Tıklayınız
0 Yorumlar