İlk Defa Yurtdışına Çıkacaklara Tavsiyeler


200
200 points

İlk Defa Yurtdışına Çıkacaklara Tavsiyeler

İlk Defa Yurtdışına Çıkacaklara Tavsiyeler

Pasaport ve Bilmeniz Gerekenler

Uçak biletinizi aldınız ve valizi hazırladınız. İlk yapmanız gereken şey gideceğiniz ülke vize istiyor mu? İstiyorsa vize alma işlemlerini tamamlamanız gerekiyor. İstemiyorsa da seyahat gününü bekliyorsunuz. İki durum içinde pasaportunuzun minumum 6 ay geçerli olması gerekiyor. (Birçok vize istemeyen ülkede bu durum 3 ay)

Beklediğiniz gun geldi ve havalimanına doğru yola çıktınız.

Uçuşunuz 06.00/09.55 arası ise

Size en yakın havaist/havabus/Havaş durağına gerekirse metrobüs kullanarak, değilse taksiyle ulaşım sağlayın ve gidin. Unutmayın uçuştan 2 saat önce limanda olmanız lazım. Şahsi tavsiyem ucuza da gelmesi amacıyla bir once ki gün geceden limanda olmanız

Uçuşunuz 10.00/24.00 arasında ise yine 2 saat kuralını unutmadan size en yakın metro istasyonundan geçiş yapabilirsiniz.

Havalimanında Sizi Neler Bekliyor?

Türkiye’de tüm limanlarda 2 güvenlik araması var. Bu yüzden aksesuar takmaktan kaçının veyahut ufak el çantanız olsun. Son kontrole kadarda çıkarmayın.

Rahat giyinmek size avantaj sağlar cunki kemer, bot vs cikarttiriyorlar.

Havalimanına girişte check in desk veya kontuardan biletinizi alın bagajınız varsa verin. Her şey tamam sıra Harç pulunda. Bunda maliye bakanlığı yazan gri bürodan, mavi otomatlardan alıp artık pasaport kontrolüne gidiyorsunuz. Şahsi tavsiyem e-pasaport kullanın.

Pasaport kontrolünden geçtikten sonra bir güvenlik kontrolü siz karşılayacak o güvenlik kontrolü havalimanında ki son güvenlik kontrolümüz olacak ( Amerika veya İsrail’e uçmuyorsanız tabii ki ) ardından sizi gümrüksüz alan karşılayacak. Burada yapmanız gereken en önemli şey ilk başta uçuş bilgi ekranından uçuşunuzun yapılacağı gateyi bulmak yani kapıyı ardından havalimanının o bölgesinde gümrüksüz alanda alışveriş yaparak veya bir yerde oturup uçağınızın kalkmasını beklemekten başka yapabileceğiniz hiçbir şey bulunmamakta.

Şunu da söylemekte fayda var İstanbul havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı uygulamalarını indirerek uçuş bilgilerinizi bildirim olarak alabilirsiniz örnek vermek gerekirse kapınız değiştiğinde size bir bildirim gelir uçağa biniş başladığı zaman sizi bildirim gelir bekleyeceğiniz kadar beklediniz ve artık uçuşunuz başladı Tebrikler Türkiye’den ufak bir süreliğine de olsa ayrılıyorsunuz.

İneceğiniz Havalimanında Sizi Ne Bekliyor?

Uçağınız Park pozisyonunu aldı ve uçaktan inişler başladı burada sakin kalıp pasaport kontrol noktasına yürümeniz gerekiyor genellikle passport control yazar buraya doğru geldikten sonra ikiye ayrıldığını göreceksiniz.

Ben Bosna hersek’ten örnek vereceğim Bosna Hersek vatandaşları diğer vatandaşlar siz diğer vatandaşlar kısmından pasaport kontrolüne gireceksiniz size burada ne yapıyorsun ne için geldin ne kadar kalacaksın tarzı sorular sorulacak ardından damganız olacak ve ülkeyi alınacaksınız bagajınız aldıktan sonra bazı gümrük personelleri size arama talebinde bulunabilir.

Burada sakin kalıp onlara yardımcı olmanız gerekiyor eğer çantanızda ülkeye sokmaması gereken bir şey yok ise bu kontrolden geçtikten sonra da çıkış kapısından çıkmanız gerekiyor sizi karşılayacak olan ilk manzara ellerinde kağıtları olan insanlar olur genelde siz oradan yürüyüp para bozdurma ofisleri genellikle exchange Office yazar buralardan ufak mebla bozdurmanız gerekmekte taksi gibi ulaşımlar için veya otobüs gibi ulaşımlar için ardından benim şahsi tavsiyem ufak bir şehre gittiyseniz information deskten şehir merkezine en uygun hangi koşullu gidebileceğinizi öğrenmek.

Bunu havalimanında 60 dakikalık ücretsiz internetle de yapabilirsiniz veya para bozdurdunuz gelin yanında veya kendisinde 15-20 günlük hatlar olmakta onlardan alarak da yapabilirsiniz Ben genellikle otobüsle seyahat etmeyi tercih ediyorum daha uygun oluyor ama gerektiği durumlarda taksi kullandığımda oluyor veya Uber.

Şehir merkezine vardıktan sonra nerede konaklayacaksanız oraya gittiğinizde sizden isteyeceği iki şey var Bir rezervasyon numarası 2 pasaport tatiliniz boyunca pasaportunuz muhakkak yanınızda olsun bu da Türkiye’de kimlik taşımak gibi bir zorunluluk. Hava değişimlerinden çok çabuk hasta olan insan iseniz muhakkak yurt dışı sağlık sigortası yaptırın yoksa çok dehşet paralar ödeyebilirsiniz.

Yurtdışı İçin Son Tavsiyeler

Gideceğiniz şehrin yakınlarında başka şehirler varsa onlara genellikle otobüs ile aktarma yapabilirsiniz ama ilk defa yurtdışı seyahatinizde böyle bir angaryaya girmenizi pek tavsiye etmiyorum irdiğiniz takdirde tıpkı İstanbul’daki gibi düşünüp İstanbul’da şehir değiştirirken otobüse nereden biniyorsanız yurt dışında da aynı şekilde x bus station / x train station aratarak bulabilirsiniz biletler genelde ucuz olur geri dönüşte de muhakkak havalimanına 2,5 saat önceden gidin çünkü Pegasus ile uçuyorsanız ve sadece sırt çantanız varsa muhakkak oradaki havalimanında bir problem oluyor gereksiz.

Zaman kaybına gerek yok ve şaşıracağınız bir şey gideceğiniz ülkenin havalimanında sadece bir tane güvenlik kontrol noktası var o da pasaport kontrolden hemen önce ardından ülkeden çıkışınız damga ile yapıldıktan sonra gümrüksüz alanına takılıp ülkemize geri döneceksiniz Türkiye’ye döndüğünüzde eğer pasaporttan ülkeye girişinizi yapıp bagajınızı alıp free shop’tan alışverişinizi yapıp geldiniz gibi geri döneceksiniz. İlk Defa Yurtdışına Çıkacaklara Tavsiyeler

Seyahat Rehberleri İçin Tıklayın

Kaan Aytaç İnstagram Hesabı

Yurtdışı Bileti İnstagram Hesabı


Like it? Share with your friends!

200
200 points

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
1
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win
AyberkOguzz

AyberkOguzz

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir