AIESEC NEDİR VE SÜREÇ NASIL İŞLER?


194
194 points

AIESEC NEDİR VE SÜREÇ NASIL İŞLER?

Merhaba değerli okuyucular! Bugün ki konumuz çok fazla adının duyulmadığını düşündüğüm AIESEC programı. Size bu platform ile nasıl tanıştığımı ve süreçlerinin nasıl ilerlediğini anlatacağım.

                Öncelikle AIESEC kuruluşu gönüllülük esasına dayalı Erasmus+ benzeri bir kuruluş. AIESEC ile ilk tanışmam internette yaptığım Work and Study ve Gençlik Değişim Programları arayışım sayesinde oldu. Sayfalardan biri çok da irdelemeden bu programdan bahsetti ve açıkçası ilgimi çekti çünkü kuruluş sizin her türlü desteğinizi sağlayarak sizi projeler yardımıyla, kolay destek alabileceğiniz danışmanınız ile tanıştırıyor.

                Projelere katılmak için AIESEC’in sayfasında bulunan kayıt/başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekir. Yoğunluğa ve durumlara bağlı olmak şartı ile programdan size iki ya da üç hafta için dönüyorlar. En azından benim deneyimlediğim süre zarfı iki haftaydı. Bana sık sık yardım eden ve süreçte yanımda olan danışmanım, telefon aracılığı ile bana döndüklerinde tüm süreçten kısaca bahsetti. Size uygun olarak siteden de kolayca bulabileceğiniz ya da danışmanınız attıkları ile devam edebileceğiniz program seçenekleri sunuluyor. Örneğin, Tanzania’da Global Classroom projesi. Örneğim sizin aklınızı karıştırmış olabilir ama bu benim seçtiğim projelerden yalnızca bir örnekti.

                Projeleri size danışmanınız uygun saatler, tarihler ve fiyatlar olarak bakıyor aslında. Fiyatlar dediğim tam olarak bir danışmanlık ücreti gibi bir şey. Projeyi seçtiğiniz zaman yanında TL bazında kolayca görebilirsiniz. Örneğin yukarıda verdiğim örnekteki proje 4250 TL bazında bir projeydi. Ücret gözünüzü korkutmasın çünkü çok daha azları mevcut. Genelde 1000-1800 civarı oluyor. Vizeniz ise tamamen program tarafından karşılanıyor.

                Bu projelerde en önemli noktalardan biri diliniz iyi olması çünkü sizden aktif bir katılım bekleniyor. Verdiğim örnekten devam etmem gerekirse benden bir eğitim vermem bekleniyor. Bu sebepten de iyi derecede dile hakim olmam gerekir. B1, B2 ve C1 şu zamana kadar en çok tercih edildiğini gördüğüm dil kademeleri. Genelde İngilizce bilmeniz süreç için yeterli oluyor lakin bazı projelerde ekstra dil istenebiliyor. Bu sebepten AIESEC üzerinde profilinizi eksik bir şekilde doldurmanız ve profilinize bir cv yüklemeniz işinizi kolaylaştırır.

                Bir projeyi seçtikten sonra aşama aşama sizinle iletişime geçen proje yöneticileri mevcut. Genellikle e-posta adresiniz ile size bir görüşme günü atıyorlar ve projeye karşı ne kadar istekli olduğunuzu anlamaya çalışıyorlar. Bu süreçte şu an çok daha hızlı ilerliyor.

                Yurtdışında deneyiminiz olsun istiyorsanız ve gönüllülük projelerini seviyorsanız sizi AIESEC platformunda görmek isteriz. Şansınızı denemeyi unutmayın!

AIESEC NEDİR VE SÜREÇ NASIL İŞLER?

Yurtdışında Uygun Fiyatlı İnternet Uygulaması için tıklayınız ( 3 Dolar İndirim Çeki İçerir )

İnstagram Hesabımızı Takip Etmek Projelerden Haberdar Olmak İçin Tıklayınız

Erasmus+ Projeleri İçin Tıklayınız

Telegram grubumuza üye olmak ve anlık bildirim almak için tıklayınız

Bu sayfa, AIESEC’in ne olduğunu ve sürecin nasıl işlediğini anlatıyor. AIESEC, gönüllülük esasına dayalı bir kuruluş olup, gençlere yurtdışı deneyimleri sunuyor. Kayıt ve başvuru süreci, danışmanlık hizmetleri, dil gereksinimleri ve projelere katılım aşamaları gibi konulara değiniliyor. AIESEC’in sunduğu fırsatlar ve yurtdışında deneyim kazanma imkanları üzerinde duruluyor.


Like it? Share with your friends!

194
194 points

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Ecem Nur Karademir

Ecem Nur Karademir

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir