Yurtdışında Hukuk Diploması İle Denklik Çalışma Ve Daha Fazlası


224
224 points

Yurtdışında Hukuk Diploması İle Denklik Çalışma Ve Daha Fazlası

Türkiye’de lisansını Hukuk Fakültesinde tamamlamış ve mezun olup diplomasını eline almış, yurtdışı hayali olan her öğrencinin aklına gelen ilk soru: ‘Ee mezun olduk şimdi ne yapacağız?’

Herkesin tahmin edebileceği üzere hukuk, ulusal bir alandır. Her ülkenin kendine has bir hukuk düzeni, kanunları ve uygulaması vardır. Bu nedenle diğer bölümlerdeki gibi ‘Ben Türkiye’de lisansımı bitirdim, şuradan bir Almanya’daki iş ilanlarına bakayım’ falan yok maalesef…

Diplomayı aldığımız güne dönüp tekrar ne yapabileceğimizi düşünecek olursak; İngiltere, Almanya, Amerika vs. nereye gidecek olursak olalım doğrudan mesleğimizi icra etme şansımız maalesef olmayacaktır. Hatta Türkiye’de almış bulunduğumuz Hukuk Fakültesi diplomamız herhangi bir anlam ifade etmeyecektir.

Hukuk ve Yurtdışı İmkanlarında Yollar

1)Denklik

  • Seçmiş olduğunuz ülkenin hukuk fakültelerinden denklik almak. Türkiye’de almış olduğunuz derslerinizi, gitmek istediğiniz ülkeden denklik alarak saydırtabiliriz. Eksik kalan dersleri ise orada tamamlayarak, seçtiğimiz ülkedeki bir hukuk fakültesinden mezun olup devam edebilirsiniz.

2)Yüksek Lisans

  • Yüksek lisans yapmak, mesleği doğrudan icra edebileceğiniz anlamına gelmiyor. Ancak bazı ülkeler yüksek lisans yaptığınız zaman size bazı imkanlar tanıyor. Bu imkanlar her ülkede farklılık göstermektedir, bu nedenle yüksek lisans yapılacak olan ülke seçilirken bu imkanlara da bakmakta fayda var.
  • Yüksek lisansınızı yaptıktan sonra özellikle uluslararası bir alanda yüksek lisans yaparsanız hukuk firmalarında danışman olarak çalışabilirsiniz. Ancak avukatlık yapabilirsiniz demekte biraz zorlanıyoruz…

3)Uluslararası Alanlara Yönelmek

  • Uluslararası sözleşmeler ile birlikte sınırları belirlenmiş alanlar, Meta verse, kripto paralar gibi yeni ve gelişime açık alanlara yönelerek yurtdışında danışmanlık yapabilirsiniz.

4)Uluslararası Topluluklarda Çalışma

  • Uluslararası topluluk dediğimiz zaman sanırım hepimizin aklına ilk önce Birleşmiş Milletler gelecektir. Uluslararası topluluklarda yer alıp avukatlıklarını yapabilirsiniz. Bu alanda aranan şartlar Birleşmiş Milletler ’in kendi sayfasında ihtiyaca göre bazı ülkelere yönlendirir. Mesela sizi Almanya’ya yönlendirebilir, Almanya’da ‘Human Rights’ alanında avukatlık yapabilirsiniz.

Tüm bunları değerlendirdiğimiz ve düşündüğümüz zaman sonucumuz çok büyük bir değişiklik göstermiyor. Hukuk hala fazlasıyla ulusal bir alan ve diğer alanlara kıyasla yurtdışında çalışma imkanı oldukça düşük. Yurtdışında çalışma imkanının var olabilmesi ise gerçekten büyük bir efor istemekte olduğunu görüyoruz.

Özetle hukuk fakültesi tercih edilirken ilk olarak yurtdışı hayallerinin gözden geçirilmesi ve hangisinin bizler için daha önemli ve öncelikli olduğuna karar verilmelidir. İmkansız olmasa bile düşük ihtimalleri tercih etmek oldukça riskli olabilir. Ancak şunu da biliyoruz ki zoru başarırız, imkansız zaman alır !

Yurtdışında Hukuk Diploması İle Denklik Çalışma Ve Daha Fazlası

Yurtdışında Uygun Fiyatlı İnternet Uygulaması için tıklayınız ( 3 Dolar İndirim Çeki İçerir )

İnstagram grubumuza üye olmak ve anlık bildirim almak için tıklayınız

İnstagram Hesabımızı Takip Etmek Projelerden Haberdar Olmak İçin Tıklayınız

Erasmus+ Projeleri İçin Tıklayınız

Yurtdışında Hukuk Eğitimi ve Kariyer Fırsatları: Türkiye’den mezun olan hukukçular için yurtdışında eğitim ve kariyer fırsatlarını keşfedin. Denklik süreçleri, yüksek lisans programları ve uluslararası alanda çalışma olanaklarına dair detaylı bilgiler.”

“Hukuk Alanında Global Kariyer Yolu: Türkiye’den mezun olan hukukçular için yurtdışında kariyer yapmanın yollarını ve stratejilerini öğrenin. Uluslararası hukuk, denklik prosedürleri ve yurtdışında yüksek lisans yapmanın avantajlarına odaklanın.


Like it? Share with your friends!

224
224 points

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Buse Feyza Babacan

Buse Feyza Babacan

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir