Öğrenci vizesi nedir ? Nasıl alınır ?
Öğrenci Vizesi Nedir?
Başlıklar
Eğitimine başka bir ülkede devam etmek için müracaat eden öğrencilere verilen vize türüne öğrenci vizesi denir. Erasmus programı, dil kursu, lisans, yüksek lisans, doktora gibi akademik eğitimler için gideceğiniz ülkelere vize başvurusu yaparken öğrenci vizesi statüsünde başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru sürecinin hatasız geçmesi koşuluyla, öğrenciler için alması hiç de zor olmayan bu vize türü farklı bölgelerde farklı şekilde verilmektedir.
Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?
Her ülkenin öğrenci vizesi için sunduğu şartlar ve istediği evraklar değişiklik gösteriyor. Öncelikle eğitim alacağınız ülkenin konsolosluğundan istenilen evrakların listesini öğrenmeli ve eksiksiz bir şekilde tamamlamalısınız.
Amerika Öğrenci Vizesi
F-1 kodlu vize öğrencilerin başvuru yapması gereken vize türüdür. Vize başvurusundan önce eğitim alacağınız okuldan kabul gelmiş olmalı ve kaydınızı yaptırmalısınız. Okuldan gelen kabul kağıdının ardından Amerika öğrenci vizesi için gerekli olan evrakları tamamlamalı ve Amerikan Konsolosluğu’ndan randevu alarak yüz yüze mülakata gitmelisiniz.
Schengen Öğrenci Vizesi
Eğitim alacağınız ülke Schengen ülkesi ise okula kabul mektubunuz ve orada kalacağınız süre boyunca masraflarınızın karşılanacağına dair belgelerinizin olması gerekir. Eğer vize sponsoru tarafından masraflarınız karşılanacaksa sponsorluk mektubu da gerekli evrakların içerisine konulmalıdır.
İngiltere Öğrenci Vizesi
İki çeşit İngiltere öğrenci vizesi vardır. 6-11 ay aralığında eğitim alacaksanız Öğrenci Ziyaretçi Vizesi (Student Visitor Visa) için başvuru yapmalısınız. Öğrenci ziyaretçi vizeleri uzatılamaz ve bu vizeye sahip öğrenciler çalışmaz. 1 yıl ve üzeri eğitim amacıyla İngiltere’ye gidenler ise Tier 4 General Student Visa için başvuru yapmalıdır. Bu vize uzatılabilir ve Tier 4 vizesine sahip öğrenciler haftada 20 saati geçmemek şartıyla çalışabilir.
Öğrenci Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?
Öğrenci vizesi almak için gerekli belgeler ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de hemen her ülke tarafından istenilen öğrenci vizesi belgeleri;
- Pasaport,
- Öğrenci vizesi başvuru formu,
- Okuldan alınan kabul mektubu,
- Maddi durumu gösteren belgeler (tapu, ruhsat, banka hesap bilgileri vs.)
- İkametgâh,
- Vize harç makbuzu,
- Dil tercih formu,
- Diploma,
- Seyahat sigortası,
- Veli izni (18 yaş altı öğrenciler için),
- İngilizce sınav sonuç belgesi,
- Askerlik durum belgesi,
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
- Vize sponsorluk dilekçesi,
- Vize sponsorunun SGK dökümü,
- Vize sponsorunun maddi durumu gösteren belgeleri,
- İdari harç,
(Öğrenci vizesi almak istediğiniz ülkeye ve vize süresine göre istenilen belgeler değişiklik gösterebileceğini göz önünde bulundurmalısınız.)
Öğrenci Vizesi Ücreti Ne Kadar?
Öğrenci vizesi alınırken ödenmesi gereken birkaç farklı ücret bulunuyor. Bu ücretler;
- Noter işlemleri için ödenecek ücretler,
- Vize harç ücreti
- Seyahat sigortası ücreti
- Yeminli tercüman ücreti
- Vize randevusu için ödenecek ücret.
Öğrenci vizesi nedir ? Nasıl alınır ?
Yurtdışında Uygun Fiyatlı İnternet Uygulaması için tıklayınız ( 3 Dolar İndirim Çeki İçerir )
İnstagram Hesabımızı Takip Etmek Projelerden Haberdar Olmak İçin Tıklayınız
Erasmus+ Projeleri İçin Tıklayınız
WhatsApp grubumuza üye olmak ve anlık bildirim almak için tıklayınız
0 Comments