Mısır’a Giderken Seyehat Rehberi


188
188 points
Mısır’a Giderken Seyehat Rehberi

Mısır’a Giderken Seyehat Rehberi

1,002,450 kilometrekarelik yüz ölçümü ile Orta Doğu’nun en büyük ülkelerinden biri olan Mısır, son yılların en sevilen turizm rotalarından biri. Orta Doğu ve Kuzey Afrika coğrafyaları arasında bir tür köprü olma özelliği gören Mısır, 7.000 yıllık çok köklü bir geçmişe sahip. Bugüne dek sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olması ise halen farklı uygarlıkların izlerini taşımasını sağlıyor.

Firavunların, Memlüklerin, Osmanlıların ve Napolyon Fransası’nın kültürlerinden etkileri halen üzerinde taşıyan Mısır, Nil Nehri başta olmak üzere dünya için önemli olan çok sayıda turistik noktaya sahip. 29 farklı vadisi olan ve muhafaza adı verilen bu valilikler, Mısır geziniz esnasında görmeniz gereken çok sayıda noktaya ev sahipliği yapıyor.

Kış aylarının bile oldukça sıcak ve güneşli geçtiği Mısır, çöl iklimine sahip. Sıcaklığın yaz aylarında kesinlikle çok yüksek olduğunu ise dile getirmek gerekiyor. Mısır’ı gezmek ve tarihini daha yakından tanımak istiyorsanız turistik bir gezi için en ideal zaman aralığı ekim ve şubat ayları arası. Ancak bu dönemde bile sıcaklığın pek çok ülkenin standardının üstünde olduğunu dile getirmek gerekiyor.

Vize Gerekir mi?

Mısır Türk vatandaşlarından vize isteyen ülkeler arasında yer alıyor ve Mısır’a gitmek istiyorsanız vize almanız gerekiyor. Fakat seyahat öncesinden vize alma şartı kaldırılmış olup, 15 Nisan 2023 tarihi itibariyle geçerlilik kazanan kapı vizesi uygulaması daha seyahatiniz başlamadan işinizi kolaylaştırıyor. Ülkeye pasaportunuzla gidebiliyor, vizenizi giriş kapısındaki vize başvuru merkezlerinden ya da göçmenlik bürolarından alabiliyorsunuz. Fakat şunu da hatırlatalım ki sınır memurlarının inisiyatifiyle ilerleyen kapı vizesi sürecinde güvenlik önlemleri öne sürülerek vize alamayanlar da olabiliyor. Gezinizi garantiye almak istiyorsanız, gitmeden önce Mısır Konsolosluğu’na başvurarak vize talebinde bulunmanızda fayda var.

15 Nisan 2023 tarihinden itibaren Mısır asıllı olmayan tüm Türk vatandaşları bütün Mısır noktalarına 25 USD karşılığında varışta kapı vizesi alarak girebilecektir.

Mısır kapıda vize uygulaması için gereken evrakları bir dosya halinde hazırlayıp yanınıza almayı unutmayın. Mısır kapı vizesi için istenen belgeler şöyle;

Seyahat bitiş tarihinizden sonra da 6 ay geçerliliğini koruyan pasaportunuz. Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 boş sayfasının olması da önemli.

Otel rezervasyonu, uçak bileti, seyahat sigortası ve banka hesapları gibi maddi kaynaklarınızı belgeleyen evraklar. Bu arada yanınızdaki nakdin 2.000 USD ya da kredi kartı limitinizin yüksek olması da Mısır’a giriş için bir kriter.

Vize Başvuru Formu (Bu form sınır kapısındaki yetkililer tarafından veriliyor ve sizin doldurmanız gerekiyor.)

Mısır kapı vizesi uygulamasında ülkenin Sina bölgesi dışında kalan Kahire ve İskenderiye bölgelerine yapacağınız ziyaretlerde 25 USD vize ücreti ödemeniz gerekiyor. Bu tutar gideceğiniz tarihe göre değişkenlik de gösterebiliyor. Yanınızda USD yoksa ücreti Mısır para birimi ya da EURO olarak da ödeyebiliyorsunuz.

Mısır kapı vizesi için evrakları teslim edip ücreti de ödedikten sonra başvurunuz görevli memur tarafından anında değerlendirilip “Onay” ya da “Ret” verilebiliyor. Onay aldığınız takdirde pasaportunuza giriş mühürleri vuruluyor. Alacağınız kapı vizesiyle Mısır’da 15 – 90 gün aralığında kalabiliyorsunuz. Kalış süresi ve tekli – çoklu giriş hakkı da tümüyle görevli memurun inisiyatifinde. Ama kapı vizelerinde çoğunlukla tek girişli vize verildiğini de ayrıca belirtmiş olalım.

Mısır’ın Kızıldeniz kıyısında konumlanan ve dünyanın da ilk 3 dalış merkezinden biri olan Sharm El Sheikh şehrine girişler ise vizesiz. Türk vatandaşları bu şehre vizesiz olarak da girebiliyor.

İyi Yolculuklar!

Mısır’a Giderken Seyehat Rehberi

Yurtdışında Uygun Fiyatlı İnternet Uygulaması için tıklayınız ( 3 Dolar İndirim Çeki İçerir )

İnstagram grubumuza üye olmak ve anlık bildirim almak için tıklayınız

İnstagram Hesabımızı Takip Etmek Projelerden Haberdar Olmak İçin Tıklayınız

Erasmus+ Projeleri İçin Tıklayınız


Like it? Share with your friends!

188
188 points

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Işınsu Bayima

Işınsu Bayima

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir