Erasmus+ Başvuru Rehberi


178
178 points

Erasmus+ Başvuru Rehberi

Herkese merhaba,

Ben Esma, bu yazıda değerli dostum ve çalışma arkadaşım için naçizane bilgilerimi aktaracağım. Sizlere Erasmus+ projelerine başvururken dikkat etmeniz gereken temel noktalardan bahsedeceğim. Öncelikle gelin sizinle Erasmus+ kavramını yakından tanıyalım. Avrupa Birliği kapsamında gerçekleşen eğitim, gençlik ve spor alanlarında hibe programıdır. Erasmus+ projeleri 3 ana eylem ve 2 özel eylem olmak üzere 5 farklı alanı kapsamaktadır.  Biz bugün özellikle gençlik projelerine başvururken dikkat etmeniz gerekenler üzerine konuşacağız.

Gençlik projelerine kimler başvuru yapabilir?

Erasmus+ Başvuru Rehberi

Gençlik projelerine kimler başvuru yapabilir? Öncelikle bu maddeler ışığında ilerlemenizi öneririm. Oldukça temel kurallar olduğunu göreceksiniz.

  1. 13-30 yaş arasında olan gençler projelere başvurabilir.
  2. Katılımcıların öğrenci ya da çalışan olma şartı aranmaz.
  3. Gönderici kuruluş ya da dernek üyesi olma zorunluluğunuz yoktur.

Bu şartları sağlıyorsan hadi sana uygun bir proje belirle ve başvuru kısmına geç!

Erasmus+ Başvuru Rehberi - Altın Bilgile

Erasmus+ Başvuru Rehberi – Altın Bilgiler

Geldik altın noktaların neler olduğunu konuşma aşamasına…

  • Lütfen projelere yurt dışını görmek, seyahat etmek ve eğlenme fırsatı olarak yaklaşma. Projelere gönderen kuruluşu iyi şekilde temsil etmeniz gerektiğini ve faaliyetlere katılma zorunluluğunuz olduğunu unutmamalısınız.
  • Bence önemli olan ikinci ise nokta da ilgi alanınıza uygun bir projeye başvuru yapmanız. Belki bölümünüzle ya da sosyal alanda aktif olduğunuz bir alanla uyumlu bir projeye başvuru yapabilirsiniz. Örneğin; Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencisiyseniz Gastronomi ve Kültür adlı bir projeye yönelmeniz sizin için doğru tercih olabilir. Peki, projeyle uyumunuz neden önemli? Gönderici kuruluşu iyi bir şekilde temsil etmeniz size yeni projelerin kapılarını açacaktır.
  • Bazı projelerde motivasyon mektubu istenirken bazı projelerde motivasyonunuzu bir soru altında açıklamanız bekleniyor. Seyahat etmek, tatil yapmak ya da yeni kültürler tanımak istiyorum gibi kalıplaşmış cümlelerden kaçının. Size önerim projeyle uyumunuzu en uygun dille vurgulamanız. Eğer hali hazırda konuyla alakalı tecrübeleriniz varsa bu tecrübelerinizi aktarmak istediğinizi belirtmelisiniz.
  • Öğrenci kulüpleri, gönüllükler gibi sosyal aktivitelerinize ayrıntılı bir şekilde yer verin. Sosyal yönünüz sizi avantajlı hale getirebilir.
  • Projelere başvuruda dil zorunluluğu aranmaz ibaresi yer alsa da dil seviyeniz sizi öncelikli hale getirebilir. (Projelerin dili İngilizcedir. ) Örneğin; İtalya’da gerçekleşecek bir projeye başvuruyorsanız ve İtalyanca biliyorsanız bu detaya dil seviyenizle birlikte mutlaka değinin.
  • Yeşil pasaportlular vize alma sürecinden muaf olduğu için avantajlılar tabi ki. Yeşil pasaport sahipleri bu konuda şanslarını mutlaka denemeli bence!
  • Son olarak çok rastladığım tecrübem yok kabul alamıyorum diyen dostlarım size şöyle bir öneri vereceğim: Son dakika çağrısına çıkan dernek ve kuruluşların projelerini değerlendirin. Yurtdışında özellikle Facebook üzerinden bu işler daha aktif olarak devam ediyor. Size önerim kıyıda köşede olan tüm dernek ve kuruluşları takip edin ve Facebook gruplarına katılın.
  • Kişisel sorularınız için sosyal medya hesaplarımdan her zaman ulaşabilirsiniz. Şimdiden bol şans arkadaşlar! Sağlıcakla kalın.
Erasmus+ Başvuru Rehberi

ERASMUS+ PROJELERİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

İletişim Bilgileri

İnstagram

Linkedln

YouTube


Like it? Share with your friends!

178
178 points

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
3
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
AyberkOguzz

AyberkOguzz

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir