2023-2024 KYK YURTLARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER


209
1 share, 209 points

2023-2024 KYK YURTLARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER KYK Yurtlarında odalar KYK Yurt ücretleri KYK Yurtlarında internet

KYK Yurtlarında odalar

2, 4, 5, 6, 8 kişilik olarak değişmektedir. Yatakların sayısına göre oda tipleri de değişmektedir. Oda tiplerini maalesef başvuru aşamasında seçemezsiniz.

Odalarda çalışma masası, kitaplık, genellikle ufak bir buzdolabı ve koridor kısımlarında gardırop bulunur. Odaların yatak sayılarına göre ranzalı ya da bazalı yataklar bulunur. Tuvalet ve banyo genellikle odaların içerisindedir lakin bazı yurtlarda katlarda ortak kullanım şeklindedir.

KYK Yurt ücretleri

Yeni gelen güncelleme ile büyük bir artış yaşadı. Birinci tip odalar 345 lira, ikinci ve üçüncü tip odalar 405 lira, dördüncü tip odalar 480 lira, beşinci tip odalar 510 lira, altıncı tip odalar 570 lira oldu. Aynı oranla depozitolarda artış yaşadı. Tabloda çok daha net anlayabilirsiniz.

KYK Yemekhane sistemi

KYK Yemekhane sistemi de yeniden değişti. Tabldot denilen tek tip usule geçildi. 2022-2023 eğitim ve öğretim tarihlerinde kahvaltı 25 TL, akşam yemeği 50 TL üzerinden hesaplanıyordu. Yemekler genellikle orta derece tat ve doyuruculuk seviyesine sahipti. Bu senede aynı şekilde olmasını umut ediyoruz.

KYK yurtlarında öğle yemeği yoktur.

4- KYK yurtlarından en erken saat 06.00’da çıkılabilirken en geç saat 23.00’da girilebilir. Geç kalmanız dahilinde idare tarafından uyarı verilir. Bilgilendirme dahilinde işlem başlatılmaz lakin haber verilmeme sürecinde üçüncü uyarı sonucu öğrenciye haber verilmeden yurttan atılır.

5- KYK Yurtlarının ücretleri genellikle en son 15 Eylül’e kadar istenir çünkü Yurt Hizmetleri Yönetmeliğinin 11/4 Maddesi’ne göre “Yurtlarda barınan öğrencilere, Eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00’e kadar süre verilir. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinir.” şeklindedir. Lakin geciktirilmesi durumda yurt idaresi sizinle iletişime geçer ve sorun çözülebilir.

KYK Yurtlarında internet

KYK Yurtlarında internet kotası hiçbir zaman yetmez ve asla hızlı çalışmaz. (Herkesin uyuduğu anlar hariç.) Bu sene kota 16GB’dan 32GB’ta çıkartılmıştır. Yine yavaş bir internet olacağı kesin lakin daha uzun gidebilir.

KYK Yurtları izin süresi

KYK Yurtları izin süresi eskiden 75 gün olmasına rağmen 2022-2023 yılı eğitim ve öğretim sürecinde 30 güne düşürüldü. Dersleriniz olduğu günlere göre sistem sizi yurtta kontrol eder.

Eğer yurdunuza ders programınızdaki boş günleri bildirirseniz yurt buna göre bir düzenleme yapar.

Hafta sonlarında da yurttan izin almak zorundasınız lakin yurttaki izin gününüzden düşmez. Yurda daha erken giriş yapma durumunuzda idareden günü sildirebilirsiniz.

2023-2024 KYK YURTLARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER KYK Yurtlarında odalar KYK Yurt ücretleri KYK Yurtlarında internet

Yurtdışında Uygun Fiyatlı İnternet Uygulaması için tıklayınız ( 3 Dolar İndirim Çeki İçerir )

İnstagram Hesabımızı Takip Etmek Projelerden Haberdar Olmak İçin Tıklayınız

Erasmus+ Projeleri İçin Tıklayınız

WhatsApp grubumuza üye olmak ve anlık bildirim almak için tıklayınız

Web sayfası, 2023-2024 eğitim yılı için Türkiye’deki KYK yurtlarına ilişkin bilgiler sunuyor. Oda türleri, yurt ücretleri, internet kullanımı, yemekhane sistemi, çıkış-giriş saatleri ve izin süreleri gibi konular hakkında detaylı bilgi içeriyor. KYK yurtlarının özellikleri, yeni güncellemeler ve öğrencilere sağlanan imkanlar hakkında ayrıntılı bir rehber sunuluyor.


Like it? Share with your friends!

209
1 share, 209 points

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
1
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
5
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Ecem Nur Karademir

Ecem Nur Karademir

0 Yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir